نصب و ارتقاء آنتی ویروس
نصب و ارتقاء آنتی ویروس
درست از زمان پیدایش ویروسهای کامپیوتری، شرکت های سازنده آنتی ویروس نیز شروع به ارائه محصولاتی برای مبارزه با خطرات ویروسها، کرمها و سایر نرم افزارهای مخرب نمودند. شاخص ترین این شرکت ها ,McAfee , Symantec Norton و Kaspersky بودند.مهمترین نکته در کاربرد آنتی ویروسها لزوم به روزرسانی مکرر و به هنگام این نرم افزارهاست. پیش از اینترنت، آنتی ویروسها توسط دیسکت حاوی فایلهای آنتی ویروس جدیدتر به روزرسانی Update می شدند. حال آنکه پس از همه گیر شدن اینترنت این پروسه به صورت غالبا خودکار و یا نیمه خودکار از شبکه اینترنت صورت می پذیرد. بهرحال باید همواره از به روز بودن نرم افزار آنتی ویروس کامپیوتر خود مطمئن بود. تا چند سال پیش کاربران کامپیوترها نیازمند خرید جداگانه نرم افزار فایروال برای جلوگیری از نفوذ خرابکاران بودند. هم اکنون سیستمهای عامل و حتی نرم افزارهای آنتی ویروس رایگان نظیر فهرست زیر، فایروالهای کارآمدی را ارائه می کنند. در استفاده از فایروال نیز می بایستی دقت کرد. فایروال همواره فعال و در حال کنترل جریان تبادل اطلاعات، خصوصا ترافیک ورودی به کامپیوتر شما باشد. در سالهای اخیر علاوه بر نرم افزارهای آنتی ویروس فوق الذکر، آنتی ویروسهای نسبتا قابل اعتماد و رایگانی در اختیار کاربران قرار گرفته است. علاوه بر آن آنتی ویروسهای آنلاین نیز می تواند برای بررسی سلامت کامپیوتر شما مورد استفاده قرار گیرد.فهرست زیر حاوی شماری از آنتی ویروسهای رایگان و آنلاین می باشد.
آنتی ویروسهای رایگان :
Avast Home edition Free
Avira Antivirus Free
AVG Antivirus Free
Comodo internet security Free
Panda clous Antivirus
Clamwin
ComboFix
Malwarebytes
جستجوی ویروس، آنلاین - رایگان:
http://housecall.trendmicro.com/
http://www.bitdefender.com/scanner/online/free.html
http://www.kaspersky.com/virusscanner
http://security.symantec.com/sscv6/WelcomePage.asp
http://www.eset.com/online-scanner
http://home.mcafee.com/Downloads/free-virus-scan?ctst=1
رعایت نکات مهم درباره آنتی ویروسها
به خاطر داشته باشید هیچ آنتی ویروسی صد درصد سلامت کامپیوتر شما را گارانتی نمی کند. شما نیازمند اولا به روز رسانی موتور جستجوی ویروس خود و ثانیا اسکن مرتب کل سیستم و یا جستجو برای ویروس در همه هارددیسکهای داخلی، خارجی و حافظه های فلش، کارتهای حافظه اس دی و غیره هستید. همچنین آنتی ویروس شما می بایست به صورت فعال و مقیم در حافظه همه عملیات ورودی و خروجی فایلهای آسیب پذیر را کنترل کند. بسته به نوع آنتی ویروس شما می توانید عملکرد آن را از Manual به Automatic تبدیل کنید. آنتی ویروسهای متفاوت از شیوه های کنترل حافظه و عملیات فایل نظیر On Demnad و On Access استفاده می کنند. در حالت On Demand آنتی ویروسها، مجموعه گسترده تری از تهدیدات را پوشش می دهند. اما در عین حال استفاده از این حالت بخش قابل توجهی از حافظه و ظرفیت پردازنده کامپیوتر شما را به خود اختصاص می دهد و ممکن است در کامپیوترهای قدیمی تر موجب کندی سرعت سیستم شود.
بسیاری از تهدیدات کامپیوتر، قادرند آنتی ویروس شما را غیرفعال نمایند. سیستم عامل ویندوز برای مقابله با این تهدید، نوعی پیغام خطر را نمایش می دهد که حاوی هشداری به شکل زیر است: مثلا کامپیوتر شما فاقد آنتی ویروس و فایروال می باشد. این هشدار ویندوز را جدی بگیرید. سعی کنید آنتی ویروس خود را مجددا فعال کنید. یک روش مناسب برای اطمینان از سلامتی آنتی ویروسها، خصوصا آنتی ویروسهای رایگان نصب مجدد و بروزرسانی آنان، پس از چند ماه استفاده است.
نکته دیگر اینکه آنتی ویروسها، لزوما کامپیوتر شما را در برابر حملات غیر ویروسی مثلا کرمها، هرزنامه ها و یا کدهای آلوده درب پشتی Back Door ایمن نمی سازند. گرچه بسیاری از آنتی ویروسهای حتی رایگان دارای فایروال Firewall مخصوص به خود و همچنین AntiSpy و AntiAdware می باشند.